De Volkswagen ID. CROZZ. Onze meest innovatieve crozz-over ooit.

De toekomst staat voor de deur, en met de ID. CROZZ ben jij goed voorbereid. Net als de andere modellen in de ID. family is ook deze crozz-over volledig elektrisch. De ID. CROZZ heeft alle eigenschappen van een SUV, gecombineerd met een knap staaltje design, innovatie en techniek. Benieuwd naar alles wat deze veelzijdige SUV in huis heeft? We laten het je graag zien.

Onovertroffen design.

Volkswagen ID crozz Concept

Innovatief en krachtig.

De ID. CROZZ straalt de kracht uit die je van een SUV mag verwachten. Daarnaast is hij uitgevoerd met de futuristische, strakke en elegante lijnen die de ID. family kenmerken, zonder zijn echte Volkswagen karakter te verliezen.

Grote wielen voor elk terrein.

De 21" lichtmetalen velgen met hoogglans aluminium details zorgen ervoor dat de ID. CROZZ elk terrein de baas is.

Communiceer met verlichting.

De ID. CROZZ is uitgerust met 'Interactive Spotlight', dat vooral van pas komt als de auto in volledig autonome modus rijdt. Met dit slimme verlichtingssysteem communiceert de auto door middel van dynamische led-verlichting met zijn weggebruikers. Ook begroet de ID. CROZZ zijn bestuurder als hij naar de auto loopt.

Volkswagen ID crozz Concept

Volkswagen ID crozz Concept

De perfecte luchtkwaliteit.

Of je nu in Siberië rijdt of op de Sahara - je ID. CROZZ zorgt altijd voor een aangename temperatuur in de auto. Je kiest als bestuurder een slim temperatuurprofiel en de ID. CROZZ zorgt voor de rest. Het systeem regelt naast temperatuur ook luchtvochtigheid én toont op je dashboard informatie over luchtkwaliteit.

Meer dan een SUV.

De ID. CROZZ is onmiskenbaar een SUV - én meer. Zo combineert hij een ruime bouw en forse wielkasten met een luxe lichtgordijn in het dak. Met een simpele handbeweging sluit of open je als inzittende deze dynamische sfeerverlichting.

Volkswagen ID crozz Concept

 


 

Alles verbonden.

Volkswagen ID crozz Concept

Autonome toekomst.

Net zoals de andere ID. concept cars is de doelstelling dat ook de ID. CROZZ vanaf 2025 volledig autonoom rijdt. Als de ID. Pilot-modus is ingeschakeld, verdwijnt het stuurwiel in het dashboard en neemt de auto het van je over. Je hoeft niet te schakelen, te sturen of gas te geven - alleen maar te ontspannen.

Technologie voor veiligheid.

Om het futuristische karakter van de ID. CROZZ helemaal af te maken, is de auto uitgerust met een AR head-up display. Door gebruik te maken van Augmented Reality wordt er in het blikveld van de bestuurder een scherm met navigatie- en snelheidsinformatie geprojecteerd. Dit is niet alleen handig, maar ook nog eens veilig. Zo kun jij je blik altijd op de weg richten.

Volkswagen ID crozz Concept

Volkswagen ID crozz Concept

Bestuur met je stem.

Niet alleen is de ID. CROZZ uitgerust met een extra groot touchscreen dashboard, ook maakt de auto gebruik van een nieuwe vorm van steminteractie. Zo kun je met simpele gesproken commando's de autonome ID. Pilot starten en de deuren openen of sluiten.

 


 

Techniek van de toekomst.

Volkswagen ID crozz Concept

Gebouwd op het MEB platform.

De ID. CROZZ is net als de andere ID. modellen gebouwd op het revolutionaire Modular Electric Drive Kit. Met dit onderstel zitten de accu's geplaatst in de vloer van de auto. Deze accu's zijn extra plat gemaakt. Zo blijft er voldoende bagage- en beenruimte over, zonder dat de actieradius eronder lijdt.

Volkswagen ID crozz Concept

Net zo krachtig.

De ID. CROZZ doet als volledig elektrische auto niet onder voor de huidige benzinewagens. Zo is de actieradius van de ID. CROZZ met 500 kilometer (volgens WLTP-waarden) gelijk aan dat van een auto op brandstof. Ook weet de ID. CROZZ een topsnelheid te behalen van 180 km/u. Dit is te danken aan de twee 225 kW elektromotoren die op de voor- en achteras van de auto zijn bevestigd.

AutoArena financieringsopties

Financier deze Volkswagen ID. CROZZ.

€ 0,-
0,-
€ 0,-
0,-
Uw maandlasten
Neem voor een passend bedrag contact op.