ŠKODA zet in op sportiviteit met de VISION RS

Skoda Vision RS Design reveal

  • ŠKODA VISION RS combineert sportiviteit met duurzaamheid
Tijdens de internationale autoshow van Parijs presenteert ŠKODA zichzelf niet alleen als een sportief en duurzaam merk, maar ook als aanbieder van mobiliteitsdiensten. Bezoekers van de User Experience op de ŠKODA-stand kunnen rekenen op een bijzondere, digitale ervaring. Via een zelf ontworpen avatar maken ze digitaal kennis met de tailormade digitale diensten van ŠKODA. Productnieuws is er in de vorm van het VISION RS studiemodel - waarmee het merk vooruitblikt op een toekomstig compact model.

De ontwikkeling van ŠKODA AUTO van een conventionele autofabrikant tot een ‘Simply Clever onderneming voor de beste mobiliteitsoplossingen’ is een belangrijk onderdeel van de ŠKODA 2025 Strategy. Via korte video’s wordt de bezoeker vervolgens door een fictionele dag gevoerd waarin het leven gemakkelijker wordt gemaakt via innovaties en mobiliteitsdiensten van het ŠKODA AUTO DigiLab.

Innovatieve mobiliteitsdiensten

Het alsmaar groter worden autodeelplatform HoppyGo is nu al een van de grootste in Tsjechië. HoppyGo is een flexibele mobiliteitsdienst die via een smartphone app eenvoudig onder handbereik is. Naast de ŠKODA Connect app kunnen ŠKODA-rijders gebruikmaken van ŠKODA Connect Alexa door de Amazon Alexa Voice Service eenvoudige vragen te stellen over hun auto vanuit de luie stoel in de woonkamer. Bijvoorbeeld of de portieren afgesloten zijn en de ramen dicht zitten, hoeveel brandstof er nog resteert en waar de auto is geparkeerd. De integratie van Smart Home biedt ŠKODA-rijders bovendien de mogelijkheid om hun connected huis vanuit de auto te checken. Bijvoorbeeld of de verlichting in de keuken is aangelaten en of de ramen afgesloten zijn.

Blik in de toekomst: ŠKODA VISION RS

Het studiemodel ŠKODA VISION RS laat zien hoe ŠKODA kijkt naar toekomstige sportieve RS-modellen, en is tevens een voorbode van een toekomstige compacte auto. De VISION RS combineert de sportiviteit van een nieuwe designtaal met een hoge mate aan duurzaamheid, bijvoorbeeld door gebruik te maken van gerecycled carbon en vegan materialen. Naast carbon wordt het interieur ook gekenmerkt door verlicht kristalglas met animaties. De elektrische aandrijflijn verzekert sportieve rijprestaties en een optimale efficiency.

ŠKODA onthult interieur VISION RS

Met de VISION RS concept car blikt ŠKODA vooruit op de toekomst van de ŠKODA RS-modellen. Nog vóór de officiële wereldpremière op de internationale autoshow van Parijs begin oktober laat ŠKODA nu aan de hand van een aantal ontwerpschetsen zien in welke richting het RS-design evolueert. Een video biedt daarnaast meer diepgang over de totstandkoming van het innovatieve interieur met duurzaam geproduceerde materialen.

  • Wereldpremière compacte, sportieve concept car op internationale autoshow Parijs
  • Interieur studiemodel verenigt sportiviteit met duurzaamheid
  • Video ‘the making of’ toont totstandkoming interieurdesign

De video neemt de kijker mee naar een designstudio van ŠKODA in Praag. De eerste ontwerpen voor de toekomstige ŠKODA-modellen worden dus niet alleen gemaakt in de ontwerpstudio in Mladá Boleslav, maar ook in de inspirerende omgeving van de Tsjechische hoofdstad. Een ŠKODA-ontwerper schetst in de film een sportief en luchtig interieur met schijnbaar zwevende stoelen, carbon en kristalglas, opvallende lichteffecten en stilistische verwijzingen naar de autosport. De ŠKODA VISION RS is uitgevoerd in helwit; de kleur is een vingerwijzing naar de milieuvriendelijke aandrijving van de conceptcar en de gebruikte duurzame materialen.

Belijning

Het instrumentenpaneel met carbon-elementen volgt de symmetrische lijnen van de grille van het studiemodel. ŠKODA gebruikt handgemaakt en speciaal geslepen kristalglas van de Tsjechische glasfabrikant Lasvit bij de inrichting van de VISION RS. Het instrumentarium is voorzien van speciale RS-ontwerpanimaties. Lichteffecten worden gebruikt wanneer het scherm van het infotainmentsysteem wordt aangeraakt.

Skoda Vision RS Design 1

Skoda Vision RS Design 1

De geheel uit koolstofvezel opgetrokken middenconsole van de VISION RS heeft een Space-Frame design met een geïntegreerde shift-by-wire bediening van de DSG-versnellingsbak. Het hightech materiaal vormt een verwijzing naar de autosport, net als de sierstrips, portierbekleding en de schalen van de zittingen. Ook de deurlussen doen denken aan competitieauto’s; opbergvakken van rekbaar materiaal zijn 'Simply Clever'. Naast het sportieve uiterlijk hecht ŠKODA bij de VISION RS ook veel belang aan duurzaamheid. De gebruikte koolstofvezels zijn bijvoorbeeld gemaakt van 100% gerecycled polyester terwijl de stoelhoezen zijn vervaardigd van veganistisch Alcantara.

AutoArena financieringsopties

Financier deze ŠKODA VISION RS

€ 0,-
0,-
€ 0,-
0,-
Uw maandlasten
Neem voor een passend bedrag contact op.