De nieuwe ŠKODA SUPERB

Officiële wereldpremière tijdens het 2019 IIHF Wereldkampioenschap IJshockey in Bratislava

Het aftellen is begonnen: over drie dagen beleeft de vernieuwde ŠKODA SUPERB zijn wereldpremière. Op de dag van de kwartfinales van het IIHF Wereldkampioenschap IJshockey van dit jaar in Bratislava, Slowakije, toont ŠKODA de vernieuwde SUPERB aan het publiek. Als officiële hoofdsponsor van het wereldkampioenschap gebruikt ŠKODA een sportevenement voor de eerste keer als platform voor een modelpresentatie. ŠKODA licht kort voor de wereldpremière met een teaservideo alvast een tipje van de sluier op van de vernieuwde SUPERB.

ŠKODA Scala

Als absoluut topmodel van ŠKODA wordt de vernieuwde SUPERB geleverd met de nieuwste innovaties op het gebied van veiligheid, rijcomfort, prestaties en duurzaamheid. Waarmee de SUPERB tal van voordelen en technologieën uit hogere segmenten naar de middenklasse brengt.

De SUPERB staat op het MQB-platform (Modularer Querbaukasten) van de Volkswagen Group. Hij meet 4362 mm in de lengte, 1793 mm in de breedte en 1471 mm in de hoogte. Door aerodynamische optimalisatie van zijn carrosserie heeft de SUPERB een Cw-waarde van slechts 0,29. Dat heeft ŠKODA bewerkstelligd door de onderzijde van de auto voor het grootste deel dicht te maken, aan de voorkant zogenoemde Air Curtains te monteren (die de lucht rond de bumpers geleiden) en te werken met een dakspoiler voorzien van kleine vinnetjes.

Vernieuwde SUPERB: maximale veiligheid dankzij innovatieve verlichting

Een speciale video laat zien hoe de nieuwe full-LED Matrix-koplampen en de Coming/Leaving Home animatie werken. In die video zijn tevens de gerestylde mistlampen met LED-technologie en de full-LED achterlichten te zien. Deze laatste zijn – voor het eerst bij de SUPERB – uitgerust met dynamische richtingaanwijzers die in een vloeiende beweging van binnen naar buiten toe oplichten. Dat ziet er niet alleen veel dynamischer uit, maar daarmee vallen ze ook veel beter op voor andere weggebruikers en vergroten ze de veiligheid.

ŠKODA Scala

De vernieuwde ŠKODA SUPERB wordt het eerste productiemodel van het Tsjechische merk met full-LED Matrix-koplampen, voor extra comfort en veiligheid. Naast full-LED Matrix-verlichting krijgt de SUPERB tevens nieuw ontworpen LED-mistlampen en full-LED achterlichten met dynamische richtingaanwijzers. De wereldpremière van de vernieuwde SUPERB vindt plaats in mei, tijdens het 2019 IIHF WK IJshockey in Bratislava, Slowakije, waarvan ŠKODA AUTO voor de 27e keer hoofdsponsor is.

Een schets van de full-LED Matrix-koplampen onthult het design van het innovatieve verlichtingssysteem, dat bestaat uit een LED-module voor dimlicht en grootlicht plus drie extra grootlicht LED-blokken. Binnenin de koplampunits is de naam ‘ŠKODA Crystal Lighting’ verwerkt. Een smalle strip met LEDs fungeert als richtingaanwijzers, dagrijverlichting en stadslicht. Daarboven bevinden zich smalle LED-elementen die onderdeel zijn van de nieuwe, geanimeerde Coming/Leaving Home functie. Bij het openen en sluiten van de auto schakelt deze feature automatisch onderdelen van de koplampen en achterlichten aan, in een vaste volgorde.

Meer informatie ontvangen van de ŠKODA SUPERB? Neem contact met ons op.

AutoArena financieringsopties

Financier deze ŠKODA SUPERB Combi & Hatchback (nieuw)

€ 0,-
0,-
€ 0,-
0,-
Uw maandlasten
Neem voor een passend bedrag contact op.