12 augustus 2019

Vernieuwde Audi SQ7 TDI

De Audi SQ7 TDI is met zijn 320 kW/435 pk sterke V8 turbodiesel met EPC het absolute topmodel binnen de Q7-serie. Hij is vanaf begin september te bestellen bij AutoArena Venlo.

Verder lezen

De Audi SQ7 TDI maakt indruk met zijn ongekende dieselpower. De 4.0 TDI levert 320 kW/435 pk en sprint daarmee in 4,8 seconden vanuit stilstand naar 100 km/u. Hij noteert een verbruik van 7,6-7,4 liter op 100 kilometer.

Elektrische compressor (EPC)
De elektrische compressor (EPC) ondersteunt de twee turbo’s bij lage toerentallen wanneer er veel vermogen wordt gevraagd maar de turbodruk nog niet op niveau is. De EPC voert op die momenten de lucht naar de verbrandingskamers. Twee actuators in het uitlaatsysteem dragen bij aan een volle achtcilindersound.

De Audi SQ7 TDI bezit over een combinatie van technologieën die garant staat voor sportieve prestaties, specifiek voor een SUV van dit kaliber. Voor wie op zoek is naar maximale prestaties, is er het advanced suspension-pakket met actieve elektromechanische rolstabilisatie.

S-design
Qua uiterlijk onderscheidt de vernieuwde Audi SQ7 TDI zich onder andere door dubbele lamellen in de Singleframe-grille, aluminiumkleurige buitenspiegels en vier opvallende uitlaten met chroomafwerking. Diverse details zijn in matzilverkleur uitgevoerd, terwijl het optionele black styling-pakket extra sportieve accenten zet. De SQ7 TDI wordt standaard geleverd met 20 inch aluminium 5-spaaks turbinevelgen met 285/45 banden. De zwarte remklauwen waarop vóór het S-logo is verwerkt, zijn optioneel ook in rood te verkrijgen.

Sportief-chic interieur
In het interieur biedt de Audi SQ7 TDI keuze uit een combinatie van donkergetint leer met Alcantara. De sierinleg zet de sportieve look van het interieur verder aan. Tegen meerprijs zijn er S sport-stoelen, desgewenst met klimaatregeling en massagefunctie, beschikbaar.

Standaard MMI navigatie plus met touch-bediening garandeert connectiviteit van hoog niveau. De Audi virtual cockpit heeft een speciaal S-scherm inclusief een performance-pagina waarop de toerenteller een prominente plek centraal op het scherm heeft.

De prijzen van de vernieuwde Audi SQ7 TDI worden op korte termijn bekendgemaakt. Hij is vanaf begin september te bestellen bij AutoArena Venlo.

Deel deze pagina

Meer Audi nieuws

09 mei 2016 De Audi Q2 Lezen
24 september 2018 Exclusieve Preview Audi e-tron Lezen
17 juni 2016 Exlusieve Preview Audi Q2 Lezen
01 november 2016 De nieuwe Audi Q5 Lezen
01 november 2016 De nieuwe Audi Q2 Lezen
03 november 2016 De nieuwe Audi A5 Coupé Lezen
19 januari 2017 Audi A3, al 20 jaar een succes. Lezen