25 april 2016

ŠKODA Superb ‘Leaseauto van het Jaar 2016’

De ŠKODA Superb is uitgeroepen tot Leaseauto van het Jaar 2016. De jury van Alphabet Autolease, dat de verkiezing jaarlijks organiseert, verkoos de Superb tot overall winnaar en prees met name de combinatie van de vele sterke eigenschappen, zoals prijskwaliteitsverhouding, ruimte, comfort en wegligging. En dat alles in de 21% bijtelling categorie voor zakelijke rijders.

Verder lezen

De vakjury van Alphabet – bestaande uit drie klanten en vier medewerkers van de leasemaatschappij, en een journalist – beoordeelde alle twaalf genomineerde auto’s op een groot aantal criteria, waaronder: trekkracht en geluidsniveau van de motor, wegligging en stabiliteit, comfort, stoelen voor en achter, dashboard en bediening en de binnen- en bagageruimte. De ŠKODA Superb scoorde op basis van die criteria de hoogste totaalscore, wat hem overtuigend de titel ‘Leaseauto van het Jaar 2016’ opleverde.

”De uitstekende rijeigenschappen van de ŠKODA Superb maakt hem tot een terechte winnaar”, aldus juryvoorzitter Anne Brons. “De Superb scoorde heel goed op de criteria ruimte, comfort en wegligging. Daarnaast is de prijskwaliteitsverhouding optimaal bij dit model. Dit is voor ons beslist de winnaar.”

Veelzijdig vlaggenschip
Binnen het modelprogramma van ŠKODA is de Superb het absolute vlaggenschip, die met name in het hogere segment een compleet nieuwe groep klanten naar het merk ŠKODA trekt. Sterke eigenschappen van de Superb zijn voor deze groep kopers vooral de interieur- en bagageruimte, de zakelijke representativiteit en de praktische eigenschappen als ruime gezinsauto voor in het weekend. Reden ook waarom 60% van de Superb-rijders voor de ruimte van de Combi kiest.


Vanaf € 215 per maand
Belangrijke aankoopargumenten voor zakelijke rijders om voor de ŠKODA Superb te kiezen zijn in het bijzonder het grote aantal motoren en uitvoeringen in de 21% bijtelling categorie. Zelfs 190 pk en een DSG-automaat met dubbele koppeling behoort in deze bijtellingscategorie, waarin de Superb het ruimste aanbod is, tot de mogelijkheden. Concreet betekent dat, dat de ŠKODA Superb zakelijk al te rijden is tegen een maandelijkse netto bijtelling vanaf € 215*, en € 225* voor de Superb Combi.

Die aantrekkelijke fiscale bijtelling en de gunstige leasetarieven voor een auto in dit segment, zorgen ervoor dat veel leaserijders voor een luxere uitvoering van de Superb kiezen. Zo is de Superb Style Business – op de L&K na de meest complete uitvoering van de Superb – onder zakelijke rijders de meest gekozen variant. Overigens wordt 85% van de Superbs zakelijk gereden.

ŠKODA breidt uit met serie SUV’s
Het succes van de Superb en de overige modellen van ŠKODA betekent overigens niet dat het merk stil zit, in tegendeel zelfs. Binnenkort breidt ŠKODA haar modelprogramma namelijk verder uit met een serie praktische, stijlvolle SUV’s. De eerste in die reeks, waarvan de VisionS conceptauto recent al een voorbode was, wordt dit najaar gepresenteerd op de Autoshow van Parijs.


* Op basis van 40,4% inkomstenbelasting.

Deel deze pagina

Meer ŠKODA nieuws

08 februari 2018 ŠKODA Connect Lezen
27 oktober 2018 De ŠKODA SCALA Lezen
23 december 2018 De nieuwe ŠKODA SCALA in wereldpremiere Lezen
22 december 2018 ŠKODA Connect Lezen
26 januari 2019 KAMIQ de nieuwe stads-SUV van ŠKODA Lezen
18 maart 2019 ŠKODA SCALA, 17 mei introductie Lezen
24 augustus 2019 Uitbreiding ŠKODA SCALA-gamma Lezen