07 september 2019

ŠKODA KAMIQ: Een van de veiligste in zijn klasse

Met een maximale veiligheidsscore van vijf sterren is de eerste stads-SUV van ŠKODA een van de veiligste auto’s in zijn klasse. Uit de test door het onafhankelijke European New Car Assessment Programme (Euro NCAP) blijkt dat de KAMIQ een goede bescherming biedt voor volwassen inzittenden en fietsers. Verder werd er een topscore behaald tijdens de botsproef voor actieve en passieve veiligheid.

Verder lezen

Met een score van 96 procent voor de veiligheid van volwassen inzittenden werd een indrukwekkend en uitzonderlijk resultaat behaald. De hoge score voor de veiligheid van fietsers heeft de KAMIQ te grotendeels te danken aan de Front Assist met Predictive Pedestrian and Cyclist Protection en de City Emergency Brake-functie die tot de standaarduitrusting behoort.

Uitstekende bescherming

De goede bescherming voor inzittenden heeft de KAMIQ te danken aan verschillende veiligheidsfeatures waaronder de Multi-Collision Brake, het tegen meerprijs leverbare Crew Protect Assist en ISOFIX- en toptether bevestigingspunten op de stoelen van de inzittenden. Verder kan de KAMIQ passagiers bij een aanrijding beschermen met maximaal negen airbags waaronder een optionele knieairbag voor de bestuurder en zijairbags achterin. Verder is er ook een Lane Assist bij de standaarduitrusting van de KAMIQ en is de Side Assist, die de bestuurder waarschuwt als auto’s van achteren naderen of zich in de dode hoek bevinden, optioneel.

Indrukwekkende veiligheid

De KAMIQ is gebaseerd op het MQB-AO platform van de Volkswagen groep dat is voorzien van geavanceerde veiligheids- en assistentiesystemen. De stijve carrosserie, die voor bijna 80 procent bestaat uit staal, staat garant voor een indrukwekkende en passieve veiligheid.

Heeft u interesse in de ŠKODA KAMIQ of vragen? Kom dan gerust langs in onze showroom in Venray of neem contact met ons op.

Deel deze pagina

Meer ŠKODA nieuws

08 februari 2018 ŠKODA Connect Lezen
27 oktober 2018 De ŠKODA SCALA Lezen
23 december 2018 De nieuwe ŠKODA SCALA in wereldpremiere Lezen
22 december 2018 ŠKODA Connect Lezen
26 januari 2019 KAMIQ de nieuwe stads-SUV van ŠKODA Lezen
18 maart 2019 ŠKODA SCALA, 17 mei introductie Lezen
24 augustus 2019 Uitbreiding ŠKODA SCALA-gamma Lezen