01 november 2016

De vernieuwde ŠKODA Octavia

ŠKODA heeft de populaire Octavia op tal van fronten vernieuwd. Vanaf het eerste kwartaal van 2017 leverbaar met een nieuw ontworpen front en achterzijde, geavanceerde rijassistentiesystemen, nieuwe infotainment- en connectiviteitsfeatures en nieuwe opties. De vernieuwde Octavia is er wederom als Hatchback en Combi en gaat zijn unieke positie in zijn klasse verder versterken.

Verder lezen

De ŠKODA Octavia is veruit het best verkochte model van de Tsjechische autofabrikant. Aan de bovenkant van zijn segment zet de Octavia nieuwe maatstaven op het gebied van ruimte, functionaliteit, veiligheid, design, comforttechnologie en value for money. In twintig jaar tijd, en sinds zijn herintroductie in 1996, hebben wereldwijd vijf miljoen klanten voor één van de varianten uit de Octavia modelfamilie gekozen.

De vormen van de vernieuwde Octavia zijn verder gestroomlijnd, vooral aan de voorkant. De dubbele koplampen bepalen samen met de scherpe kristallijn het aangezicht.

De hoeveelheid ruimte binnenin blijft tot de grootste in deze klasse behoren. Hij biedt 1.782 mm aan interieurruimte en 73 mm aan beenruimte achterin. De bagageruimten zijn 590 tot 610 liter, en met de rugleuning van de achterbank neergeklapt zelfs 1.580 tot 1.740 liter. Optioneel is er ook een elektrisch achterklap leverbaar.
Nieuwe infotainmentsystemen.

De nieuwe Octavia modellen zijn allen voorzien met touchscreens met een glazen design. Het meest uitgebreide Columbus systeem krijgt een 9,2 inch scherm, een WLAN hotspot en desgewenst een SIM-kaart module met LTE-snelheid voor een ultra snelle verbinding.
Ook op het gebied van connectiviteit biedt de vernieuwde ŠKODA Octavia geavanceerde mogelijkheden. ŠKODA Connect is onderverdeeld in Infotainment Online en CareConnect. CareConnect is beschikbaar voor alle uitvoeringen (m.u.v. G-TEC).

Nieuwe assistentiesystemen.
Als de Octavia als trekkend voertuig wordt gebruikt, neemt de trailer assist de besturing over wanneer de auto langzaam achteruit rijdt. Voorspellende voetgangerbescherming vult de Front Assist-functie verder aan. Daarnaast is de parkeerassistent verder geoptimaliseerd. Dankzij het radarsysteem aan de achterkant bieden Blind Spot Detection en Rear Traffic Alert nu ondersteuning bij respectievelijk het veilig wisselen van rijbaan en het achteruit rijden uit parkeervakken. De rear-view camera geeft de directe omgeving rondom de auto weer op het centrale scherm.

Motoren.
De TSI- en TDI-motoren combineren krachtige prestaties met een laag verbruik. Qua cilinderinhoud lopen ze uiteen van 1,0 tot 2,0 liter, waarbij het vermogen varieert van 63 kW/86 pk tot 135 kW/184 pk. Bijna alle motoren zijn in de nieuwe Octavia optioneel ook te combineren met een zes- of zeventraps DSG-transmissie. Optioneel is voor het onderstel nu ook Dynamic Chassis Control (DCC) leverbaar, waarmee de stuur- en dempingeigenschappen zijn aan te passen via de standen Comfort, Normal en Sport.

De vernieuwde ŠKODA Octavia Hatchback en Combi staan vanaf het eerste kwartaal van 2017 in bij AutoArena Venray, Keizersveld 85.

Deel deze pagina

Meer ŠKODA nieuws

08 februari 2018 ŠKODA Connect Lezen
27 oktober 2018 De ŠKODA SCALA Lezen
23 december 2018 De nieuwe ŠKODA SCALA in wereldpremiere Lezen
22 december 2018 ŠKODA Connect Lezen
26 januari 2019 KAMIQ de nieuwe stads-SUV van ŠKODA Lezen
18 maart 2019 ŠKODA SCALA, 17 mei introductie Lezen
24 augustus 2019 Uitbreiding ŠKODA SCALA-gamma Lezen