13 januari 2017

SEAT Leon ST beste stationwagen

De SEAT Leon ST is de winnaar van de eerste gezamenlijke autotest van de ANWB en Autovisie.

Verder lezen

Onder de noemer ‘De Grootste Autotest van Nederland’ hebben we 12 compacte stationwagens de maat genomen met het idee dat zo’n uitgebreide test aspirant kopers kan helpen een goede en verantwoorde keuze te maken bij de aanschaf van een dergelijke auto.In Nederland rijden ongeveer 8 miljoen auto’s rond. Circa 1,7 miljoen daarvan bevinden zich in de klasse van de Opel Astra en Volkswagen Golf. Een belangrijk deel van de markt dus! Om dat segment zo volledig mogelijk te behandelen, heeft de ANWB de handen ineengeslagen met Autovisie. Twaalf betaalbare nieuwe stationcars zijn gezamenlijk getest door experts van beide partijen. Daarbij zijn diverse uitwijkproeven gedaan, is het praktijkverbruik vastgesteld en werden alle binnenmaten handmatig opgemeten. Verder is gekeken naar het gebruiksgemak en zijn er acceleratie- en remproeven uitgevoerd. Uiteraard werden ook alle kosten per auto op een rijtje gezet.

SEAT Leon beste stationwagon

De SEAT Leon ST is de beste stationwagen van Nederland. Ondanks het feit dat hij alweer een paar jaar te verkrijgen valt, weet hij nieuwkomers als de Renault Mégane Estate en Mini Clubman achter zich te houden. Hij verdient zijn ereplek vanwege het soepele rijgedrag, een goede standaarduitrusting en de zeer zuinige driecilinder turbomotor. Op alle andere beoordelingscriteria scoort de Leon vaak net zo goed als de overige stationwagens. Bovendien wijzen ANWB-berekeningen uit dat hij ten opzichte van de concurrentie een zeer lage kilometerprijs heeft.

ŠKODA Octavia scoort ook hoog

De nummers 2 en 3 worden ingenomen door de ŠKODA Octavia Combi en Opel Astra Sports Tourer. Met zijn enorme binnenruimte is de ŠKODA het toonbeeld van een typische stationwagen. Daarnaast beschikt de Octavia over een voorbeeldige ergonomie en het nodige praktische gebruiksgemak. Zijn hogere prijs en het onrustige onderstel versperren hem alleen de weg naar de hoogste trede. Lees het volledig bericht hier

Deel deze pagina

Meer SEAT nieuws

15 juni 2016 Exclusieve Preview van de SEAT Ateca Lezen
25 maart 2016 Beste SEAT monteurs Lezen
03 mei 2016 Nieuw rijdt wel zo lekker - SEAT Private Lease Lezen
04 augustus 2016 SEAT Summer Sale bij AutoArena Lezen
09 september 2016 De SEAT Ateca Lezen
01 februari 2017 De nieuwe SEAT Leon Lezen
10 februari 2017 Nieuwe SEAT Ibiza de beste Ibiza ooit Lezen