10 november 2016

De nieuwe Volkswagen Golf, de eerste compacte auto met gebarenbediening

Vanaf maart 2017 staat de nieuwe Golf bij AutoArena Venlo in de showroom. De nadruk bij deze Volkswagen ligt niet alleen op nieuwe motoren, een aangescherpt design en nieuwe assistentiesystemen, maar ook op de nieuwe infotainmentsystemen. ‘Discover Pro’ kan met gebaren worden bediend. Het 9,2 inch touchscreen sluit qua vorm en functie aan bij het Active Info Display. Ook het aanbod online diensten en apps is verder uitgebreid.

Verder lezen

De gebarenbediening van het ‘Discover Pro’ infotainmentsysteem een wereldprimeur voor de compacte klasse. De Golf is voortaan ook leverbaar met het Active Info Display, het digitale instrumentarium. Hij is standaard voorzien van innovatieve, veiligheidsverhogende voorzieningen zoals Front Assist en City Emergency Braking met de nieuwe voetgangers-herkenning. Nieuw in dit segment is Emergency Assist en Trailer Assist. PreCrash, het proactieve inzittenden-beschermingssysteem is verder verfijnd. De nieuwe File Assistent met DSG-transmissie werkt samen met Lane Assist en ACC (de cruise control waarmee automatisch een vooraf ingestelde afstand tot voorliggers wordt aangehouden). Dit systeem maakt filerijden en stop-and-go verkeer tot 60 km/u veel comfortabeler en veiliger omdat het systeem kop-staartbotsingen helpt voorkomen.

Motoren 
Er zijn nieuwe motoren zoals de 110 kW/150 pk sterke 1.5 TSI Evo, een viercilinder turbomotor met Active Cylinder Management, variabele turbinegeometrie en een verbrandingsproces dat is afgeleid van de Miller-cycle. Met een gemiddeld verbruik van 4,9 l/100 km (CO2: 110 g/km). Later volgt ook de 1.5 TSI Evo BlueMotion (96 kW/130 pk). Deze vult alle innovatieve technologieën aan met een nieuwe ‘zeilfunctie’. Als de bestuurder het gas loslaat, wordt de TSI-motor uitgeschakeld. Dit was tot nu toe alleen het geval bij hybride voertuigen. Ook bij uitgeschakelde motor krijgen de elektromechanische besturing en de rembekrachtiging de benodigde energie. De nieuwe zeilfunctie kan het verbruik in de praktijk met 0,4 l/100 km verlagen. Hierdoor, en door de andere technische innovaties, is met de 1.5 TSI Evo afhankelijk van de rijstijl een verbruiksvoordeel van 1,0 l/100 km te realiseren.
De Golf GTI presteert voortaan 169 kW/230 pk aan vermogen. Hij heeft een nieuwe zeventraps DSG-transmissie die de oude zestraps DSG vervangt.

Nieuwe LED-verlichting
Elke Golf heeft voortaan standaard volledige LED-achterlichtunits. Optioneel zijn LED-achterlichten met dynamische knipperlichten leverbaar. Ook zijn er nieuwe exterieurkleuren, wielen, bekledingsmaterialen en afwerkingsdetails.
De nieuwe Golf staat in maart 2017 in de showroom bij AutoArena Venlo. De prijzen en specificaties worden in aanloop naar de marktintroductie bekend gemaakt.

Negen feiten over de vernieuwde Golf
1. ‘Discover Pro’ infotainmentsysteem met bediening door middel van gebaren
2. Alle infotainmentsystemen vernieuwd, grotere touchscreens, hogere resolutie
3. Meer online diensten: ‘Guide & Inform’ en ‘Security & Service’ voor uitvoeringen met navigatiesysteem
4. Democratisering van technologie: brede selectie assistentiesystemen inclusief File-Assistent en Emergency Assist
5. Nieuwe TSI-motoren: 1.5 TSI Evo met Active Cylinder Management, leverbaar met 96 kW/130 pk en 110 kW/150 pk
6. GTI nog krachtiger: 169 kW/230 pk voor de reguliere versie, 180 kW/245 pk voor GTI Performance
7. Nieuw ontwikkelde zeventraps DSG-transmissie vervangt alle zestraps DSG’s in de Golf
8. Nieuwe voor- en achterbumpers, standaard Full LED-achterlichten, dynamische knipperlichten achter optioneel leverbaar
9. Nieuwe LED-koplampen vervangen xenon-verlichting

Deel deze pagina

Meer Volkswagen nieuws

14 september 2017 Een mijlpaal voor Volkswagen; de 150 miljoenste auto Lezen
29 december 2018 T-Cross: de nieuwe compacte SUV Lezen
26 april 2016 Volkswagen Innovatie dagen bij AutoArena Lezen
30 mei 2017 De nieuwe Volkswagen e-Golf Lezen
03 mei 2016 De nieuwe Tiguan, nu in onze showroom! Lezen
03 augustus 2016 VW up! minimaal € 2.000,- korting bij AutoArena Lezen
01 november 2016 Volkswagen Abonnement Lezen