11 oktober 2019

Audi gaat maximaal voor elektrische mobiliteit

Audi elektrificeert zijn modellenprogramma in een hoog tempo. Audi transformeert zichzelf hiermee in een moderne leverancier van e-mobilityproducten.

Verder lezen

De basis van Audi’s e-offensief bestaat uit vier nieuwe elektrische platforms waarmee Audi snel in elk marksegment snel elektrische auto’s kan leveren. Audi gaat nog dit jaar diverse bestaande modellen elektrificeren met de introductie van een aantal plug-in hybrids. Audi wilt tegen 2025 dertig geëlektrificeerde modellen in het portofolio hebben, waarvan er twintig volledig elektrisch zullen zijn.

Audi gaat bij de ontwikkeling van volledig elektrische auto’s meteen de breedte in, van het compacte segment tot aan de performance modellen. Audi maakt daarbij gebruik van de samenwerking tussen de merken van de Volkswagen Group en vertrouwt op vier nieuwe platforms die specifiek voor elektrische auto’s zijn ontworpen.

Audi maakt gebruik een aangepaste variant van het MLB evo platform voor de e-tron. De Grand Turismo e-tron GT concept maakt gebruik van het J1-platform van Porsche. De compactere elektrische auto’s zijn gebaseerd op het veelzijdige MEB platform van Volkswagen Group. De grote elektrische modellen komen op het nieuwe PPE platform te staan.

Meer informatie over Audi’s modellenprogramma klik hier.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.

Deel deze pagina

Meer Audi nieuws

09 mei 2016 De Audi Q2 Lezen
24 september 2018 Exclusieve Preview Audi e-tron Lezen
17 juni 2016 Exlusieve Preview Audi Q2 Lezen
29 februari 2020 Audi breidt uit: Meerdere uitvoeringen van de e-tron beschikbaar Lezen
01 november 2016 De nieuwe Audi Q5 Lezen
01 november 2016 De nieuwe Audi Q2 Lezen
03 november 2016 De nieuwe Audi A5 Coupé Lezen