06 augustus 2019

Audi A1 citycarver

De A1 citycarver heeft een exterieurdesign met robuuste offroadlooks, achthoekige Singleframe en 4 cm meer grondspeling dankzij grotere rijhoogte en wielen. Met zijn hightech infotainment en uitgebreide digitale connectiviteit is de Audi A1 citycarver ‘’connected’’ te noemen. De citycarver is vanaf medio augustus te bestellen bij AutoArena.

Verder lezen

Qua technologie en design heeft de 4,04 meter lange Audi A1 citycarver de A1 Sportback als uitgangspunt. Hij onderscheidt zich door krachtige en gedurfde, sportieve accenten en een ongeveer 4 centimeter grotere grondspeling. Die laatste zorgt als bijkomend voordeel voor een gemakkelijkere in- en uitstap en een beter zicht rondom. Het nieuwe onderstel met de grotere rijhoogte is verantwoordelijk voor een 35 mm hogere ophanging. Het overige deel komt voor rekening van de grotere wielen, vanaf 17 inch en groter.

Offroadlooks en -prestaties

Uiterlijk heeft de A1 citycarver stoere offroadlooks. De grote, achthoekige Singleframe is een verwijzing naar die van de Audi Q SUV-modellen. De forse honingraatgrille is in matzwart uitgevoerd. Twee kenmerkende uitsparingen boven de grille onderscheiden deze uitvoering verder van de A1 Sportback. De roestvrijstaal-kleurige bodembescherming hint naar de offroadprestaties van de A1 citycarver. De wielkasten en nieuw ontworpen dorpels hebben in kleur contrasterende opzetdelen. Achter komt de robuuste uitstraling van de voorzijde terug in de bumper. Een andere highlight is de standaard S line dakspoiler.

Rijke standaarduitrusting

In Nederland wordt de A1 citycarver uitsluitend geleverd als epic. De epic beschikt over:

  • 17 inch lichtmetalen velgen
  • Middenarmsteun
  • Contrastpakket 1
  • Cruise control
  • Multifunctioneel stuurwiel
  • Voorbereiding navigatie
  • Audi virtual cockpit
  • LED achterlichten


Infotainment en Audi connect

Aantrekkelijke infotainmentfeatures en uitgebreide connectiviteit maken de Audi A1 citycarver met name voor jongeren aantrekkelijk. Een volledig digitaal instrumentarium is standaard, MMI navigatie plus is naar wens leverbaar. Dit geavanceerde infotainmentsysteem wordt bediend via het 10,1 inch touchscreen of via stembediening. Aanvullend biedt Audi functies als navigatie via Google Earth, online verkeersinformatie, parkeerinformatie, hybride radio en een Wifi-hotspot voor mobiele apparaten als onderdeel van Audi connect. De Audi phone box integreert een smartphone naadloos met de auto; het optionele Bang & Olufsen 3D Premium Sound System levert 560 watt aan vermogen.

Extra dynamiek

Dankzij het Dynamic-pakket stuurt de Audi A1 citycarver nog agieler. Het pakket bestaat uit remschijven met sportief gekleurde rode remklauwen, het Audi drive select dynamische handlingsysteem, een sound actuator en een onderstel met instelbare dempers. Audi drive select is ook als individuele optie beschikbaar. In combinatie met het Dynamic-pakket levert Audi velgen tot maximaal 18 inch.

De Audi A1 citycarver is vanaf medio augustus te bestellen bij AutoArena. Wilt u alvast meer informatie over dit model? Neem dan gerust contact op met een van onze Audi serviceadviseurs of loop eens binnen in onze showroom in Venlo.

U bent van harte welkom!

Deel deze pagina

Meer Audi nieuws

09 mei 2016 De Audi Q2 Lezen
24 september 2018 Exclusieve Preview Audi e-tron Lezen
17 juni 2016 Exlusieve Preview Audi Q2 Lezen
01 november 2016 De nieuwe Audi Q5 Lezen
01 november 2016 De nieuwe Audi Q2 Lezen
03 november 2016 De nieuwe Audi A5 Coupé Lezen
19 januari 2017 Audi A3, al 20 jaar een succes. Lezen