De A4 Avant g-tron bij AutoArena

De A4 Avant g-tron is de duurzame speler in de hogere middenklasse. Dit model wordt aangedreven door een 125 kW/170 pk sterke 2.0 TFSI-motor. Deze krachtbron kan op benzine of aardgas (CNG) lopen.

De A4 Avant g-tron heeft een 2.0 TFSI-motor in het vooronder die 125 kW/170 pk en een koppel van 270 Nm levert. In de A4 Avant g-tron met S tronic automaat is de krachtbron goed voor een CNG-verbruik van 3,8 kilogram op 100 kilometer**, wat overeenkomt met een CO2-uitstoot van 102 gram per kilometer** (op benzine: 5,5 liter per 100 kilometer** respectievelijk 126 gram per kilometer**).

Tot 875 kilometer gecombineerd rijbereik

In combinatie met de handgeschakelde zesversnellingsbak accelereert de A4 Avant g-tron van stilstand naar 100 km/u in slechts 8,5 seconden en haalt een topsnelheid van 223 km/u. De sportieve, milieuvriendelijke en zuinige Audi A4 Avant g-tron heeft een forse, gecombineerde actieradius van 875 kilometer, waarvan tot wel 425 kilometer in CNG-modus kan worden afgelegd. Als de druk in de CNG-tank onder de 10 bar valt en er nog ongeveer 0,6 kilogram aan gas over is, schakelt het motormanagement automatisch over op benzine. De sterke, veilige gastanks zijn gemaakt van met koolstofvezel versterkt kunststof (CFRP) en met glasvezel versterkt kunststof (GFRP). Ze bevinden zich onder de achterkant van de auto en kunnen 19 kilogram aan gas opslaan onder een druk van 200 bar. In de A4 Avant g-tron neemt de gastanks geen kofferruimte in. Net als de overige A4 Avant-modellen kan de g-tron 415 liter aan bagage meenemen.

Q5_motor1.jpg

Q5_motor_2.jpg

Rijden met het oog op de toekomst

De benaming ‘g-tron’ wijst erop dat de A4 Avant samengeperst aardgas (CNG) kan tanken. Zijn motor is daar vanuit de fabriek op voorbereid. Een slimme keuze, want er zijn al zo’n 3.500 tanklocaties in heel Europa. Aardgas is een relatief schone brandstof. Bij de verbranding ervan ontstaat geen fijnstof, wat een groot voordeel is voor de lokale luchtkwaliteit. Niet alleen de volksgezondheid, maar ook het klimaat is beter af met aardgas dan met bijvoorbeeld diesel. Het belangrijkste bestanddeel is namelijk methaan (CH4), dat van alle fossiele brandstoffen de laagste specifieke CO₂-uitstoot heeft. Bovendien is methaan ook uit organisch restmateriaal te winnen en dan is de milieuwinst nog groter. Het Nederlandse groen gas is daar een voorbeeld van. De A4 Avant g-tron brengt op aardgas rijden binnen bereik voor iedereen die hoge eisen stelt aan een auto. De lichte tanks, efficiëntie en dynamiek bewijzen de voorsprong van Audi. De lage brandstofkosten zijn iedere kilometer een pluspunt.

world.jpg

Wilt u meer informatie over de Audi A4 g-tron ontvangen? Neem contact met ons op, of kom langs bij AutoArena.

AutoArena financieringsopties

Financier deze Audi A4 Avant g-tron

€ 43.975,-
10.993,75
€ 32.981,25
21.987,50
Uw maandlasten
€ 479,-

AutoArena prijslijst & brochure

Wij doen ons uiterste best om de actualiteit van de prijzen, uitvoeringen, specificaties en andere informatie te waarborgen. Het is echter onvermijdelijk om alle fouten volledig uit te sluiten. Derhalve kunnen aan deze informatie op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

PDF Prijslijst_Audi_A4_8.pdf Download